MuTiaRa iNsYiRaH

MuTiaRa iNsYiRaH

16 January 2013

INTERN LIFE!!!


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...

Post ala2 dah ketinggalan zaman..tapi suka nak update...lalalalala... ^_^

Wokeh, saya mula intern 06/08/2012 - 21/12/2012 di BERNAMA....jabatan kewangan dan akaun... 5 BULAN tue intern... so, comfirm la banyak suka dan duka kan...hahahaha...nie perkongsian saya...

Memulakan hari saya dengan bangun pukul 5.15 pagi atau 5.30 pagi....then mandi dan solat serta bersiap..kuar umah sharp pukul 6.30pagi sebab kalo kuar lewat jalan dah mula jem...KENAPA BERIA SANGAT KUAR UMAH AWAL YE??? sebab kene ganti bas...nie yang sangat "senang" dibuat..kalo dah terlepas je bas...bas yang akan datang series nak masuk pon xde runag..dalam erti kata laen naiklah teksi plak ke ofis...huhuhu

Biasanya saya sampai ofis pukul 7.10 pagi tuk paling awal n paling lewat pukul 7.40 pagi... padahal masa kerja mula pukul 8.30 pagi sampai lah 5.30 petang... OT??? mestilah!!!! tidak!!!! hahahaha, sebab nak cepat sampai umah..tue pon sampai dah dekat maghrib..kalo ade kecemasan..jalan jem..kul 8.30 malam kau sampai...hambek!!!! blek keje dah exhausted gler..lepas solat trus pengsan...lalalalala

Bestnyer d BERNAMA kan.... sebab tiap ari isnin akan ade ustaz baca doa untuk sepanjang minggu...xde larangan nak p solat dhuha...biasa saya dan kawan2 p makan pagi then solat...baru naek ofis mulakan keje...rehat plak sejam..ngam2 makan dan solat..kalo cepat, dapat la jemaah..kalo x..jemaah lah sendri...hahahaha..tapi biasa asar sempat jemaah..bile ramai dah turun..kami pon turun la..habes je solat...dah kemas2 sebab nak blek dah..nampak x di situ??? dah malas nak keje...tepat jer 5.30 petang terus cabut!!! wakakakaka...naseb la...

Tapi walau pon kami nie banyak masa berehat..tapi series keje xputus2...saya under unit pembelian dan kene tolong juga penolong akauntan kanan...bermacam surat kene taip...amek kau!!! xcukup tangan nak update data, create system..taip surat...check stor...series rasa nak histeria...tapi, alhamdulillah..dapat kawan2 intern yang ramai..so, dioranglah penguat semangat dan membantu biar keje dengan ikhlas...malas la cite yang xbest...hahahaha...tapi kawan2 yang lain pon alami juga..wlau pon wat keje yang berbeza...huhuhu...

Tengok jela gambar...saya ade 3 orang lagi kawan intern yang sama2 d jabatan kewangan dan akaun..nie lah depa...susah senang sama2...

Yang pakai kebaya tue jehan, tengah plak hazieyah yusra..dan yang temok tue saya...huhuhu
(GAMBAR PADA HARI TERAKHIR PRAKTIKAL)

Yang nie plak nak kenalkan farah....yang pakai tudung biru...hehehehe
(GAMBAR MASA TONTON TEATER TUN SITI HASMAH)

p/s : Thanks pada MEREKA!!!! sebab sudi jadi kawan saya...SAYANG KORANG!!!!

1 comment: